pondělí, 29. 04. 2024
Rublev uspěl s odvoláním. Po diskvalifikaci další trest nepřijde

Rublev uspěl s odvoláním. Po diskvalifikaci další trest nepřijde

Ruský tenista Andrey Rublev prošel v Dubaji až do semifinále, kde byl ale po údajných nadávkách směrem k čárovému rozhodčímu diskvalifikován. Po peněžní pokutě ale další trest nakonec neobdrží. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 04. 03. 2024
  • , téma: Tenis
  • , zdroj fotky: Andrey Rublev

Andrey Rublev prošel do semifinále turnaje v Dubaji přes Číňana Zhanga, Francouze Cazauxe a Američana Kordu. V semifinále ale na konci třetí sady nevybíravě vyjel po čárovém rozhodčím.

Podle rozhodčího a následně i dle supervizora použil hrubé nadávky v ruštině. A ačkoliv ruský tenista tvrzení o nadávkách odmítal, supervizor turnaje byl neoblomný a rodáka z Moskvy diskvalifikoval.

Do finále tak prošel Alexander Bublik, turnaj nicméně opanoval Francouz Ugo Humbert. Rublev inkasoval od vedení turnaje pokutu přesahující částku 36 tisíc dolarů, přišel také o prize money a body do světového žebříčku.

Rus se proti trestu nicméně odvolal a ATP mu dala za pravdu. Finanční prémie i body z turnaje tak budou brzy připsány. "Došli jsme k závěru, že by v tomto případě šlo o nepřiměřený trest," stojí v oficiálním prohlášení ATP.

další zajímavé články