sobota, 27. 07. 2024

Předehrávka 20. kola Eredivisie slibuje dva zajímavé duely


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 25. 01. 2016

V Nizozemí se v úterý chystá předehrávka 20. kola tamní nejvyšší ligy. Ajax na svém stadionu hostí Heracles, Willem přivítá hosty z Groningenu. Všem čtyřem zmíněným celkům jde o hodně, takže slibují atraktivní podívanou.

Ajax - Heracles, úterý 20:45

Vedoucí Ajax letos zažívá velice povedené období. Po devatenácti kolech se nachází na čele Eredivisie se sedmačtyřiceti body. Náskok na druhé PSV činí tři body. Doma je Ajax neuvěřitelně silným mužstvem, vždyť na svém bojišti prohrál naposledy na začátku října právě proti již zmiňovanému PSV (1:2). Heracles je sice v tomto klání jasným outsiderem, ovšem v tabulce na tom není v současné době vůbec zle. Nachází se momentálně na čtvrté pozici, na třetí Feyenoord ztrácí pouhé tři body. Vzájemné zápasy mezi Ajaxem a Heraclesem hovoří jasně pro prvně jmenované mužstvo. Z posledních dvaceti vzájemných klání Heracles ani jednou nevyhrál!

TIP SPORTWIN.CZ: oba celky vstřelí branku - NE

Přibližný kurz: 1.83


 Willem II - Groningen, úterý 18:30

Domácí Willem II je v tabulce aktuálně na čtrnácté pozici, a vzhledem k tomu, že má na kontě pouze osmnáct bodů, staví ho tato situace do sestupem ohrožené skupiny. Šestnácté Twente má totiž pouze o dva body méně. To Groningen uzavírá první polovinu tabulky, je tedy na devátém místě se sedmadvaceti body. Zespodu se na něj mocně tlačí Alkmaar, který má pouze o dva body méně. Naopak ztrácí čtyři body na sedmou pozici, která zajišťuje účast v baráži o místo ve 2. předkole Evropské ligy. První vzájemný zápas této sezony dopadl lépe pro Groningen, který svého úterního soupeře udolal v poměru 2:1.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.40

(zdroj fotky: facebook.com)

další zajímavé články