úterý, 22. 10. 2024

V neděli se ve španělské lize představí vedoucí Villarreal, bude hostit třetí Celtu Vigo


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 17. 10. 2015

Španělská nejvyšší soutěž se může po sedmi kolech pochlubit překvapivým vedoucím týmem, je jím Villarreal, který bude v neděli hostit další překvapení letošního ročníku – Celtu Vigo. Utkání začíná ve 12 hodin SEČ.

PREVIEW

Domácí Villarreal půjde do osmého kola z vedoucí pozice, aktuálně má na kontě šestnáct bodů za pět výher, jednu remízu a jednu porážku. Nutno podotknout, že v domácím prostředí ještě letos Villarreal neztratil ani jeden bod. Minulé kolo sice prohrál na hřišti osmnáctého Levante 1:0, ovšem předtím zaznamenal úctyhodnou šňůru pěti vítězství za sebou. Poradil si s Atléticem Madrid (1:0), stejným výsledkem vyhrál také v Malaze. 3:1 přehrál Athletic Bilbao, stejný výsledek zopakoval v Granadě. Zbývá ještě doplnit výhru nad Espanyolem Barcelona (rovněž 3:1) a také remízu 1:1 v Betisu z úvodního kola La Ligy. Nicméně start do Evropské ligy „Žluté ponorce“ moc nevyšel. V prvním zápase základní skupiny E prohrála na hřišti Rapidu Vídeň v poměru 2:1. Tuto bolest si částečně vykompenzovala doma s Viktorií Plzeň, kterou porazila těsně 1:0.
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Celta Vigo je na třetí příčce tabulky a na svého nedělního soupeře ztrácí pouhý jeden bod. V případě výhry nad Villarrealem a zaváhání Realu Madrid by tak šla alespoň na jedno kolo do čela Primera Division. Nutno podotknout, že Celta Vigo ještě v této sezoně nepoznala hořkost porážky. Čtyřikrát totiž vyhrála a ve třech případech remizovala. Jen pro zajímavost, tři kola zpět doma rozstřílela aktuálně čtvrtou Barcelonu 4:1. Protože se v minulé sezoně Celtě Vigo vůbec nedařilo, vyhrál oba vzájemné duely z minulé sezony Villarreal. V prvním zápase venku 1:3, v domácí odvetě pak dokonce 4:1.

NÁZOR

V minulé sezoně sice ve vzájemných zápasech jasně dominoval Villarreal, ovšem nyní je situace úplně jiná. Oba celky hrají v této sezoně velice kvalitně a bude to opravdu boj na ostří nože. Mírným favoritem je samozřejmě vedoucí Villarreal i díky domácímu prostředí.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 - remíza

Přibližný kurz: 3.40

(zdroj fotky: facebook.com/realclubcelta)

další zajímavé články