úterý, 22. 10. 2024

Sousední Slovensko se může proti Bělorusku výrazně přiblížit EURU


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 08. 10. 2015

V pátek 9. října je na programu předposlední kolo kvalifikační skupiny C na EURO 2016. V něm má velice nadějnou pozici Slovensko, které bude bránit druhé místo před třetí Ukrajinou v zápase proti Bělorusku. Utkání začíná ve 20:45 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice RTVS 1.

PREVIEW

Slovensko je na nejlepší cestě za přímým postupem na EURO 2016 a má celou situaci plně ve svých rukou. Aktuálně je na druhém místě s devatenácti body, na třetí Ukrajinu, která hraje souběžně s poslední Makedonií, má náskok tří bodů. Slováci prohráli v kvalifikaci z osmi zápasů pouze jednou, bylo to v 7. kole proti vedoucímu Španělsku (2:0). Body ztratili také minulé kolo s Ukrajinou, když s ní doma uhráli bezbrankovou remízu. V ostatních případech naši sousedé nenalezli přemožitele a vždy brali tři body za výhru.
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Bělorusko je před posledními dvěma zápasy na čtvrtém místě a díky ztrátě devíti bodů na třetí Ukrajinu je už dávno ze hry, co se postupových šancí týče. Během osmi kol nasbíralo pouhé dvě výhry (2:0 proti Lucembursku a 1:2 proti Makedonii) a jednu remízu (1:1 rovněž s Lucemburskem). Ze zbylých pěti utkání odešlo s prázdnou. První vzájemný zápas této kvalifikace dopadl lépe pro Slováky, kteří před rokem dokázali v Bělorusku vyhrát v poměru 1:3. Nikdy předtím se jinak tyto dva výběry spolu nestřetly. Potvrdí Slovensko roli favorita a přiblíží se k vysněnému postupu?

NÁZOR

Bělorusko nepředvádí v kvalifikaci nijak oslnivé výkony, takže bude záležet hlavně na domácím Slovensku, jak k tomuto utkání přistoupí. Má vše ve svých rukou a já věřím, že dokáže zvítězit v obou poločasech.

TIP SPORTWIN.CZ: (1/1) – výhra domácích v obou poločasech

Přibližný kurz: 2.40

(zdroj fotky: facebook.com/uefaeuro)

další zajímavé články