úterý, 22. 10. 2024

V Edenu ještě letos nikdo nevyhrál. Bude prvním úspěšným týmem Dukla?


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 03. 10. 2015

V neděli odpoledne bude v netradičním čase k vidění souboj dvou pražských klubů, které mají jistě z nové sezony rozdílné pocity. Slavia Praha přivítá ve 14:30 hodin SEČ Duklu Praha.

PREVIEW

Pražská Slavia půjde do zápasu určitě jako favorit, který je navíc psychicky podpořen důležitým vítězstvím v derby pražských „S“ 1:0 v minulém kole. „Sešívaní“ jsou aktuálně na čtvrté pozici se čtrnácti body. Mají skóre 14:7, méně branek dostala pouze vedoucí Sparta. Domácí zatím na svém stadionu ani jednou neprohráli, ovšem v počtu výher to na druhou stranu není také dvakrát oslnivé. Z celkových čtyř utkání v Edenu totiž dvakrát vyhrála (s Jihlavou 4:0 a pražskou Spartou 1:0) a dvakrát remizovala (s Mladou Boleslaví 1:1 a s Libercem 2:2). Venku nezačala moc dobře, když v prvním utkání prohrála těsně v Plzni 2:1, body pak nebrala ani v Brně, kde domácí vyhráli jediným gólem. Jinak se Slavii na Moravě daří, vyloupila hřiště Zlína (0:2) a také Ostravy (1:3).
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Dukla je zřejmě ze svého dosavadního působení frustrovaná. I přes kvalitní herní výkony je až na dvanácté pozici s pouhými devíti body. Má vyrovnané skóre 14:14, soupeřům tedy nasázela stejně branek jako Slavia. Dukla Praha ještě letos v lize nedokázala venku vyhrát. Ze hřiště soupeře si odvezla pouze dva body za remízy v Liberci (1:1) a v Jihlavě (2:2). Jinak prohrála na Spartě (2:0) a na Slovácku (4:3). Doma podlehla Brnu (1:2), remizovala s Bohemians 1905 (2:2) a dokázala porazit Ostravu (4:1) a také dokonce Plzeň (1:0). V minulé sezoně se ve vzájemných zápasech více dařilo Slavii. Na podzim se na stadionu Dukly zrodila remíza 2:2, v jarní odvetě pak v Edenu vyhrála domácí Slavia – 2:0.

NÁZOR

Zdá se, že Slavia po dlouhých letech opět našla cestu ke kvalitním výkonům a hlavně výsledkům. Dukla sice také nehraje špatně a za to, co předvádí na hřišti, by si určitě zasloužila lepší pozici v tabulce, ovšem myslím si, že na domácí Slavii to v neděli stačit nebude.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 2.10

(zdroj fotky: fkdukla.cz)

další zajímavé články