sobota, 27. 07. 2024

Zlín hostí souseda z tabulky Jablonec, kterému se venku daří stejně dobře jako doma Zlínu


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 02. 10. 2015

V sobotu v podvečer budou fanoušci Synot ligy svědky zajímavého klání. Zlín na svém stadionu přivítá trápící se Jablonec. Utkání začíná v 18:15 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

PREVIEW

Nováček Synot ligy Zlín jde do devátého kola z osmé pozice. Během osmi zápasů nasbíral úctyhodných třináct bodů za čtyři výhry a jednu remízu. Body získává především na domácím stadionu, kde v této sezoně prohrál pouze jednou – v předminulém kole 0:2 se Slavií. Jinak body dokázal Zlín nasbírat minulé kolo se Sigmou (1:1), dále porazil Zbrojovku Brno (2:1), poradil si i doma s Baníkem Ostravou (2:0) a Jihlavou (1:0). Jednou vyhrál také venku, bylo to výsledkem 0:1 na půdě Bohemians 1905. Fastav také v sezoně třikrát kapituloval. Na Spartě se pouze bránil a po zásluze prohrál rozdílem 3:0, v Mladé Boleslavi byl rozdíl také tříbrankový – 5:2 pro domácí. Do třetice prohrál s již zmiňovanou Slavií doma 0:2.
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Jablonec naopak oproti Zlínu vůbec není s dosavadním vývojem sezony vůbec spokojen. Severočeši jsou v tabulce hned za svým sobotním soupeřem na devátém místě s dvanácti body, oproti Zlínu však mají aktivní skóre 13:10. Jablonci se možná trochu překvapivě daří více na cizích stadionech než doma. Důkazem budiž devět bodů, které získal jinde než doma z celkových dvanácti. Výhru si tak odvezl ze hřiště Příbrami (2:3), Brna (0:3) a Ostravy (1:2). Doma prohrál s Mladou Boleslaví (1:2), remizoval se Spartou (1:1) a stejně tak s Libercem. Prohrál v Jihlavě 1:0 a nakonec remizoval doma s pražskou Bohemians 2:2. Zlín se s Jabloncem ve vzájemném zápase již dlouho nestřetl. Poslední takový duel se datuje na květen roku 2009, kdy se v rámci ještě tehdejší Gambrinus ligy radoval Jablonec z drtivé výhry 6:1 na domácí půdě. Ovšem v té samé sezoně se v ligovém poháru zase naopak radoval Zlín, když v osmifinále zdolal Jablonec 1:2.

NÁZOR

Papírovým favoritem je sice Jablonec, ovšem věřím, že Zlín svému soupeři jistě pořádně zatopí. Zápas zřejmě začne opatrně z obou stran, to by tím pádem mohlo vést k bezbrankové remíze v 1. poločase.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza po 1. poločase

Přibližný kurz: 2.10

(zdroj fotky: facebook.com/FkJablonec)

další zajímavé články