sobota, 27. 07. 2024

Plzeň pojede do Španělska s cílem překvapit. Favoritem je totiž Villarreal


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 30. 09. 2015

Po soubojích s Barcelonou a Atlétikem Madrid se mistrovská Plzeň střetne s dalším španělským soupeřem – Villarrealem. Utkání začíná ve čtvrtek ve 21:05 hodin SEČ. Přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

PREVIEW

Plzeň se ve čtvrtek utká s favoritem skupiny E Villarrealem, který ovšem v úvodním kole zaváhal na hřišti rakouského Rapidu Vídeň a podlehl mu 2:1. Plzeň naopak nedopustila překvapení a doma přehrála 2:0 běloruský Dinamo Minsk. Viktoria je zatím v domácí soutěži na solidním druhém místě se sedmnácti body na kontě. Stejně bodů má také vedoucí pražská Sparta. Plzeň letos v Synot lize pětkrát vyhrála, dvakrát remizovala a pouze jednou poznala hořkost porážky. Nad její síly byli fotbalisté pražské Dukly, se kterými Plzeň prohrála 1:0.
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Proti Villarrealu to však bude mít nesmírně obtížné. Soupeř Plzně je po šesti kolech aktuálně na vedoucí pozici Primera Division, má šestnáct bodů na kontě. Kromě jedné remízy s Betisem (1:1) zatím nenašel tuto sezonu přemožitele (porazil např. Atlétiko Madrid, Bilbao i Málagu). Villarreal se s Viktorií Plzeň utká vůbec poprvé v historii. Zkušenosti Plzně se španělskými celky jsou víceméně negativní, i když vždy dostala v evropských pohárech velice obtížné soupeře. V Lize mistrů to byla Barcelona, se kterou prohrála Plzeň 2:0 a 0:4. V Evropské lize se následně utkala s Atlétikem Madrid, který ji sice doma porazil 1:0, ovšem Plzeň mu v odvetě oplatila stejnou mincí.

NÁZOR

Villarreal je sice ve velice dobrém rozpoložení a do utkání vstupuje jako jasný favorit, nicméně myslím si, že Plzeň je v evropských pohárech už dost zkušená a svého čtvrtečního soka se nezalekne. Věřím, že může uhrát ve Španělsku alespoň bod.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 4.00

(zdroj fotky: facebook.com/fcviktoria.cz)

další zajímavé články