sobota, 27. 07. 2024

V úterý startuje 5. kolo Primera Division. Espanyol hostí Valencii


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 21. 09. 2015

Netradičně v úterý začíná 5. kolo španělské Primera Division. V něm se v jednom ze zápasů utká také Espanyol Barcelona, který na svém stadionu přivítá Valencii. Utkání začíná ve 20 hodin SEČ.

PREVIEW

Valencia je mimo jiné také účastníkem letošního ročníku Ligy mistrů. Ovšem start do milionářské soutěže se jí moc nepovedl, když v úvodním utkání základních skupin prohrála doma 2:3 se Zenitem Petrohrad. V lize má na kontě šest bodů a patří jí sedmá příčka. Valencia remizovala ve třech případech z celkových čtyř, a ani celkové skóre není oslnivé – 2:1. Valencia zvítězila akorát na půdě Gijonu (0:1), v ostatních případech se rozešla se soupeřem smírně. Bylo to s Vallecanem (0:0), Deportivem (1:1) a s Betisem (0:0).
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Espanyol Barcelona má na kontě stejně bodů jako její úterní soupeř, ovšem dosáhla toho odlišným způsobem. Díky pasivnímu skóre 5:11 patří Espanyolu osmá příčka. V úvodním zápase porazil 1:0 Getafe, ovšem poté dvakrát za sebou prohrál. Stalo se tak na hřišti Villarrealu v poměru 3:1 (hosté z Barcelony přitom téměř celý zápas vedli, zvrat přišel až v posledních dvaceti minutách) a doma s Realem Madrid, který Espanyolu nadělil vysoký debakl 0:6! Minulé kolo si Espanyol poradil se Sociedadem (2:3). Oba celky se spolu v minulé sezoně utkaly celkem čtyřikrát. V lize se dvakrát radovala Valencia, když doma vyhrála 3:1 a ve venkovní odvetě 1:2. V osmifinále španělského poháru byl úspěšnější Espanyol, který sice prohrál první zápas ve Valencii 2:1, nicméně domácí odvetu vyhrál poměrem 2:0.

NÁZOR

Oba celky jsou na tom sice v tabulce prakticky stejně, jenomže Espanyol měl doposud o něco těžší soupeře. Navíc bude hrát doma, takže tipuji, že nakonec zápas skončí remízou.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.25

(zdroj fotky: facebook.com/ValenciaCF)

další zajímavé články