úterý, 22. 10. 2024

Čech proti svým! Chelsea hostí ve šlágru Arsenal


  • autor: radim
  • , vydáno: 18. 09. 2015

V sobotu po poledni se utká na Stamford Bridge domácí Chelsea s Arsenalem. Kdo si v tomto duelu na ostří nože povede lépe?

PREVIEW

Blues se vstup do sezóny vůbec nepovedl. Obhájce titulu má po pěti kolech na svém kontě pouze čtyři body a nachází se tak až na nepěkném sedmnáctém místě. Chuť si alespoň po dvou prohrách spravili v Lize mistrů, kde rozstříleli 4:0 Tel-Aviv. Domácí se nebudou moci spoléhat v utkání na svou jedničku Courtoise. Ten je zraněný a mimo hru bude nejspíš až tři měsíce. Dalším absentér bude také křídelník Wilian. S otazníkem okolo startu jsou také hráči jako Pedro, Oscar a Falcao. Arsenal se momentálně nachází na čtvrté pozici jen pět bodů za vedoucím City. Lze tak říct, že vstup do sezóny se jim docela povedl. V duelu nejprestižnější soutěže však padli na půdě Dinama Záhřeb a odvezli si porážku 1:2. Hosté budou postrádat trojici svých fotbalistů. Jsou jimi Danny Welbeck, Jack Wilshere a bohužel už tradičně Tomáš Rosický. Velký otazník také je nad startem Pera Mertesackera.

Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedine na Expektu.

Arsenalu se na Stamford Bridge moc nedaří. Za posledních deset let zde vyhrál pouze dvakrát. Ovšem poslední zápas těchto dvou týmů se skončil před měsícem vítězstvím Kanonýrů. Souboj byl také pikantní v tom, že šlo o prvním duel Petra Čecha v Arsenalu a byl to hned souboj proti Chelsea, jeho bývalému zaměstnavateli.

NÁZOR

V tomto duelu jde forma stranou. Jak znám Mourinha, určitě vyrukuje s nějakou skvělou defenzivní taktikou. Proto bych také věřil, že Chelsea určitě nebude stát na poli poražených.

TIP SPORTWIN.CZ: Neprohra Chelsea

Přibližný kurz: 1.50

(zdroj fotky: facebook.com/Arsenal)

další zajímavé články