úterý, 22. 10. 2024

Začíná Liga mistrů. Manchester United zavítá na půdu PSV


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 14. 09. 2015

V úterý 15. září začnou první zápasy základních skupin Ligy mistrů. Ve skupině B začne Manchester United na hřišti holandského PSV. Utkání začíná ve 20:45 hodin, přímým přenosem jej vysílá stanice O2 Sport 1.

PREVIEW

Manchester je podle sázkových kanceláří před utkáním mírným papírovým favoritem, ovšem PSV má zatím v této sezoně velice uspokojivou formu. Po pěti odehraných kolech v nejvyšší nizozemské lize je na 4. místě s jedenácti body, takže ještě nepoznalo hořkost porážky. V prvním zápase sezony remizovalo PSV v Den Haagu 2:2, remízu si připsalo také na půdě Heerenveenu (1:1). Zbylá tři utkání zvládlo výsledkově na jedničku. Groningen porazilo poměrem 2:0, přímého konkurenta v boji o evropské poháry Feyenoord 3:1 a do třetice nováčka z Cambuuru vysoko 0:6! Premier League má za sebou rovněž pět kol a Manchester United je na tom oproti PSV prozatím o příčku lépe, tedy třetí. Na kontě má ovšem deset bodů za tři výhry, jednu remízu a jednu kapitulaci. Manchester prohrál pouze s obávanou Swansea v poměru 2:1. Bezbranková remíza se zrodila v duelu s Newcastlem, naopak zvítězil nad Tottenhamem Hotspur (1:0). Tři body si připsal také proti Aston Ville (0:1), minulé kolo doma nedal šanci Liverpoolu a přehrál jej v poměru 3:1. Vzájemný zápas mezi PSV a Manchesterem United se v novodobé historii neodehrál ještě ani jeden. Bude tak určitě velice zajímavé sledovat, jak si povede anglický fotbal proti tomu nizozemskému. Na koho vsadíte Vy?

NÁZOR

Manchester United je sice věhlasnějším týmem, ovšem PSV určitě nebude na domácí půdě snadné sousto ani pro tak zkušený a kvalitní klub. Na rozjezd tipuji opatrnou hru a konečnou remízu.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.40

(zdroj fotky: facebook.com/PSV)

další zajímavé články