úterý, 22. 10. 2024

Slovensko bude proti Ukrajině hájit přímé postupové místo


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 07. 09. 2015

Slovensko má zatím kvalifikační skupinu C rozehranou velice nadějně, ovšem ze třetího místa se na něj tlačí Ukrajina. Utkání začíná v úterý ve 20:45 hodin, přímým přenosem jej vysílá stanice RTVS1.

PREVIEW

Slovensko dlouho v kvalifikaci drželo vedoucí příčku před druhým Španělskem, ovšem v minulém kole podlehlo právě tomuto favoritovi skupiny a kleslo díky horšímu skóre na druhou příčku. Na třetí Ukrajinu má náskok tří bodů. Kromě již zmiňované prohry se Španělskem v sedmém kole 2:0 nezaznamenali Slováci ani jednu ztrátu bodů. Porazili i svého úterního soupeře Ukrajinu (0:1), Španělsko v prvním zápase doma 2:1, poté také Bělorusko, dvakrát Makedonii a Lucembursko. Ukrajina má tedy o tři body méně než Slovensko a je na třetím místě. Ukrajinci prohráli pouze dvakrát ze sedmi utkání – se Slovenskem a také se Španělskem – v obou případech 0:1. Ukrajinci se vůbec vyznačují skvělou obrannou činností, obdrželi zatím jen tři branky – stejně jako Španělsko. Slovensko vlastně porazilo v novodobé historii Ukrajinu pouze jedenkrát. V ostatních případech se dvakrát v roce 2009 radovala Ukrajina, v roce 2004 a 2002 dopadlo střetnutí mezi Slovenskem a Ukrajinou nerozhodně – vždy 1:1.

NÁZOR

Slovensko sice nepředvedlo v posledním zápase proti Španělsku atraktivní hru, ovšem to bylo z velké části dáno kvalitou soupeře. Ukrajina bude hrát ze zajištěné obrany, takže bude pro domácí těžké se prosadit. Věřím však, že se to Slovensku nakonec povede.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 2.50

(zdroj fotky: facebook.com/uefaeuro)

další zajímavé články