úterý, 22. 10. 2024

Portugalsko pojede do Albánie s cílem udržet soupeře v tabulce na zádech


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 06. 09. 2015

Portugalsko se v pondělí postaví proti celku, který ještě jako jediný ve skupině I v kvalifikaci na EURO 2016 neprohrál. Albánie bude tedy pro Portugalce těžkým oříškem. Utkání začíná ve 20:45 hodin SEČ.

PREVIEW

Situace ve skupině I je poměrně zajímavá. Pětičlennému složení prozatím vévodí Portugalsko, které má společně s pondělním soupeřem Albánií o zápas méně než ostatní soupeři. Nicméně, jižané i přesto vévodí tabulce s dvanácti body na kontě. Čtyřikrát Portugalsko vyhrálo a pouze jedinkrát prohrálo – s Albánií doma v poměru 0:1. Naopak tímto výsledkem přehrálo Dánsko i v prvním zápase Arménii, Srbsko udolalo poměrem 2:1 a v odvetě s Arménií pak slavilo výhru 2:3. Albánci už mají jistotu, že skončí nejhůře na třetím místě (pokud se už nezlepší), které zajišťuje účast v barážové tabulce. Tam je Albánie prozatím na druhém místě, ovšem má o zápas méně než ostatní celky. Ve své skupině ztrácí na vedoucí Portugalsko jediný bod. Albánie kromě domácí remízy s Dánskem (1:1) a bezbrankové remízy v odvetě všechna utkání zvládla na výbornou a ve skupině I tak ještě ani jednou neprohrála. Na úvod kvalifikace vyhrála v Portugalsku (0:1), v Srbsku pak (0:3) a doma s Arménií 2:1. Vzájemným zápasům jasně vévodí Portugalsko. Až na zmiňovaný kolaps z aktuální kvalifikace Portugalci jeden zápas remizovali (0:0 v kvalifikaci na MS 2010) a ostatní vzájemné zápasy s Albánií zvládli vítězně.

NÁZOR

Albánie má v aktuální kvalifikaci výbornou formu, díky skvělé obraně dostala v pěti zápasech pouze dvě branky. A protože Portugalci jsou na tom se střílením branek na štíru, dá se v tomto zápase čekat remíza, při které nepadne mnoho branek.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.60

(zdroj fotky: facebook.com/selecoesportugal)

další zajímavé články