sobota, 27. 07. 2024

Česká reprezentace může v Lotyšsku definitivně potvrdit postup


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 05. 09. 2015

Čeští fanoušci už jistě netrpělivě očekávají nedělní duel proti Lotyšsku, který může za příznivých okolností ztvrdit postup České republiky na EURO 2016. Utkání začíná v 18 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

PREVIEW

Česká republika je na tom před osmým zápasem proti Lotyšům velice dobře a hlavně nadějně. Na kontě má aktuálně šestnáct bodů za pět výher, jednu remízu a jednu porážku. Před třetím Nizozemskem tak má slušný náskok šesti bodů, na vedoucí Island ztrácí body dva. V prvním zápase Český výběr zaskočil celek Nizozemska, když jej porazil 2:1. Následovala výhra v Turecku 1:2, poté povinná divoká výhra v Kazachstánu (2:4). Domácí zápas proti Islandu dopadl přesně podle českých představ a Češi slavili těsnou výhru 2:1. K domácímu utkání proti nedělnímu soupeři Lotyšsku se přikládaly povinné tři body, ovšem Lotyši se statečně bránili a nakonec ukopali remízu 1:1. Na Islandu nám byla oplacena porážka z prvního utkání, a to doslova – ČR prohrála 2:1. Ve čtvrtek náš výběr zachránil výhru nad Kazachstánem až v posledních patnácti minutách – 2:1.
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedine na Expektu.
Lotyšsko má už jen teoretickou šanci kvalifikovat se ze třetího místa do baráže EURA 2016. Prozatím je na předposledním pátém místě se čtyřmi body na kontě. Body získalo pouze za čtyři remízy – s ČR (1:1), s Kazachstánem (0:0) a dvakrát s Tureckem (1:1). Vzájemné zápasy mezi ČR a Lotyšskem hovoří lépe pro Českou reprezentaci. Kromě již zmiňované remízy z aktuální kvalifikace (1:1) Česká republika dvakrát vyhrála. V roce 2010 v přátelském zápase poměrem 4:1 a na EURU 2004 v základní skupině 2:1.

NÁZOR

Zápas v Lotyšsku bude určitě velice náročný, protože Lotyšsko má velice propracovanou obrannou činnost. Nicméně, ze zbývajících třech utkání v kvalifikaci to bude zápas nejsnadnější. Věřím tedy, že si to svěřenci Pavla Vrby uvědomí a v Lotyšsku zvítězí.

TIP SPORTWIN.CZ: 2 – výhra hostů

Přibližný kurz: 1.60

(zdroj fotky: facebook.com/narodak)

další zajímavé články