úterý, 22. 10. 2024

Severské kvalifikační derby. Rusko v sobotu přivítá Švédsko


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 04. 09. 2015

Ve skupině G je zatím v relativně dobré situaci Švédsko, které bude bránit přímý postup na EURO před dotírajícím Ruskem. Utkání začíná v sobotu v 18 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Sport 1.

PREVIEW

Švédsko je po šesti kolech překvapivě až na druhé pozici s dvanácti body. Ztrácí tak čtyři body na vedoucí Rakousko, které ještě v kvalifikaci neprohrálo. To samé se dá říci také o Švédech, ti ovšem příliš častokrát remizovali. V úvodním zápase kvalifikace cestovali na hřiště Rakouska, ze kterého si Švédové odvezli jen remízu 1:1. Stejný výsledek se zrodil také v duelu s Ruskem. Pak měli Švédové možnost zlepšit skóre doma s Lichtenštejnskem, což se moc nepovedlo – 2:0. Ve čtvrtém utkání hráli nerozhodně 1:1 v Černé Hoře. Následovala hladká výhra v Moldavsku (0:2), které je ve skupině G na poslední příčce. Minule hostilo Švédsko doma Černou Horu a zápas se mu povedl – 3:1.
Vsaďte si s Antonínem Panenkou bez rizika prohry! Jedině na Expektu.
Rusko na svého sobotního soupeře neustále dotírá ze třetí příčky. Na kontě má aktuálně osm bodů za dvě výhry, dvě remízy a dvě prohry. Porazilo 4:0 Lichtenštejnsko, následovaly dvě remízy 1:1 se Švédskem a také Moldavskem. Rusko má dvě zmiňované porážky od stejného soupeře – vedoucího Rakouska (v obou případech 1:0). Zbývá ještě doplnit snadnou výhru 0:3 v Černé Hoře. Švédsko se s Ruskem utkalo celkem čtyřikrát. Vzešly z toho dvě remízy (obě 1:1), jedenkrát zvítězilo Rusko (v základní skupině EURA 2008 2:0 – Rusko postoupilo na úkor Švédska do čtvrtfinále) a jednou se radovalo Švédsko (v roce 1994 na MS – 3:1).

NÁZOR

Rusku by výhra nad Švédskem výrazně pomohla v šanci posunout se na druhou příčku právě před Švédsko. Jenže Švédsko bude mít výhodu domácího prostředí a také obávaného kanonýra Ibrahimoviče. Myslím si, že zápas skončí stejně jako minule – remízou.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.25

(zdroj fotky: facebook.com/uefacom)

další zajímavé články