úterý, 22. 10. 2024

PSG uzavře 4. kolo Ligue 1. Cestuje na půdu Monaka


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 30. 08. 2015

Ve Francii o víkendu probíhá už 4. kolo nejvyšší Ligue 1. V nedělním večerním duelu se představí zatím stoprocentní PSG, které bude mít možnost vzít body domácímu Monaku. Utkání začíná ve 21 hodin SEČ.

PREVIEW

PSG už několik sezon jasně vévodí francouzskému fotbalu, což potvrzuje i v letošní sezoně. Kromě Ligue 1, kde prozatím jako jediný celek ligy neztratil z dosavadních třech kol ani jeden bod, stačil také získat francouzský Superpohár. O výhře proti Lyonu rozhodli hráči PSG dvěma brankami už v prvních dvaceti minutách. V lize sehráli úvodní zápas nové sezoně na půdě Lille. Pro PSG to byl velice vyrovnaný soupeř, ovšem PSG jediným gólem rozhodlo zápas ve svůj prospěch. O týden později hostilo Ajaccio, tam už byla situace jasnější – PSG zvítězilo 2:0. Minulé kolo sehráli utkání na půdě trápícího se Montpellier. Ten se dlouho statečně bránil tlaku mistra Francie, ovšem po hodině hry se trefil Matuidi a byl na světě konečný výsledek – 0:1. Monako zažívá zatím spíše podprůměrný start do nového fotbalového ročníku. Ve 4. předkole Ligy mistrů totiž nestačilo na Valencii a po celkovém skóre 3:4 v jeho neprospěch si letos zahraje pouze Evropskou ligu. V lize má zatím po třech kolech na kontě pět bodů za jednu výhru a dvě remízy. V prvním kole si ze hřiště Nice odvezlo Monako tři body za výhru 1:2. O týden později uhrálo bezbrankovou remízu s Lille. Remizovalo i ve 3. kole – 1:1 s Toulouse. Mezi těmito dvěma týmy panují celkem zajímavé statistiky vzájemných zápasů. Kromě posledního zápasu, kdy se v březnu tohoto roku radovalo PSG z výhry 2:0 (domácí pohár), skončilo předešlých sedm zápasů nerozhodně! Bude nerozhodný výsledek i nyní, nebo si PSG upevní první pozici v lize?

NÁZOR

PSG je na tom sice výsledkově stejně jako v minulých sezonách, ovšem prezentovaná hra není pro PSG úplně ideální. Věřím, že Monako může hostům doma pořádně zatopit, ovšem nakonec se budou radovat hráči z Paříže.

TIP SPORTWIN.CZ: 2 – výhra hostů

Přibližný kurz: 2.00

(zdroj fotky: facebook.com/PSG)

další zajímavé články