sobota, 27. 07. 2024

Everton cestuje na půdu Tottenhamu, který na svou první výhru stále čeká


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 28. 08. 2015

Šlágr 4. kola anglické Premier League obstará londýnský Tottenham Hotspur, který bude v sobotu hostit Everton. Utkání začíná v 18:30 hodin SEČ, přímým přenosem jej vysílá stanice Digi Sport a také O2 Sport 1.

PREVIEW

Everton vstupuje do tohoto kola z lepší pozice než domácí Tottenham. Po třech kolech má Everton na kontě čtyři body a patří mu aktuálně sedmá pozice. Střelecky je na tom dobře, vždyť má aktivní skóre v poměru 5:4. Nový ročník Premier League začal domácí remízou s Watfordem (2:2). Everton přitom dvakrát soupeřovo vedení dotahoval. O týden později se Evertonu povedl zápas na půdě Southamptonu, kde vyhrál vysoko 0:3. Minulý týden hostil prozatím vedoucí celek ligy Manchester City. „Citizens“ však byli nad jeho síly a podlehl jim poměrem 0:2. Tottenham nezačal novou sezonu zrovna dvakrát vydařeně. Na svou první ligovou výhru zatím stále čeká. Aktuálně je na patnácté příčce se dvěma body. Hned v prvním kole cestoval na Old Trafford, kde podlehl domácímu Manchesteru United 1:0. Poté uhrál remízu 2:2 doma se Stoke City. O dvougólový náskok přišli „Kohouti“ až deset minut před koncem. Před týdnem jen remizovali 1:1 s Leicester City. Evertonu se na hřišti Tottenhamu vůbec nedaří. Naposledy zde dokázal vyhrát v ligovém utkání v listopadu roku 2008. Minulou sezonu se v obou případech radoval londýnský Tottenham, doma 2:1 a na půdě Evertonu 0:1.

NÁZOR

Utkání mezi Evertonem a Tottenhamem bývá vždy velmi vyhrocené. Tottenham je sice na domácí půdě a bude tak mít mírnou výhodu, ovšem Everton má na druhou stranu lepší formu. Věřím, že v tomto zápase uvidíme nerozhodný výsledek.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.60

(zdroj fotky: facebook.com/Everton)

další zajímavé články