sobota, 27. 07. 2024

Ve 3. kole Bundesligy bude Wolfsburg hostit Schalke


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 27. 08. 2015

Německá Bundesliga se již naplno rozjela a v pátek začne třetím kolem. Páteční předehrávka nabídne souboj domácího Wolfsburgu, který přivítá Schalke. Utkání začíná ve 20:30 hodin SEČ.

PREVIEW

V Bundeslize je po dvou kolech zatím na vedoucí pozici Borussia Dortmund, která je díky dvěma výhrám 4:0 stoprocentní. Schalke je se čtyřmi body na čtvrtém místě díky nejlepšímu skóre (4:1) ze všech čtyřbodových mužstev. V úvodním kole cestovalo Schalke na hřiště Werderu Brémy, který hraje doma velice kvalitně. Papírové předpoklady se ovšem nenaplnily a Schalke si tak z Brém odvezlo pohodlnou výhru 0:3. Minulý týden však Schalke doma ztratilo, když jen remizovalo 1:1 s nováčkem z Darmstadtu. Wolfsburg je na tom v podstatě stejně jako Schalke. Aktuálně mu patří šestá pozice, na kontě má čtyři body, ovšem skóre má horší než jeho páteční soupeř – 3:2. Wolfsburg v prvním kole doma nepřipustil žádný překvapivý výsledek a proti Frankfurtu vyhrál v poměru 2:1. Jen pro zajímavost, všechny branky zápasu padly v prvních dvaceti minutách, resp. ve druhé desetiminutovce. Před týdnem ovšem Wolfsburg jen remizoval 1:1 na půdě Kolína nad Rýnem. Hosté přitom zachraňovali remízu až deset minut před koncem utkání. V minulé sezoně se tyto celky utkaly dvakrát v lize. Na podzim se Schalke radovalo z těsné domácí výhry 3:2, v jarní odvetě se na hřišti Wolfsburgu zrodila remíza 1:1.

NÁZOR

Jak je již delší dobu známo, německá nejvyšší soutěž je jedna z nejvyrovnanějších v Evropě. Wolfsburg i Schalke jsou na podobné výkonnostní úrovni, což nám potvrdila první dvě kola. Věřím, že v páteční předehrávce uvidíme remízu.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 – remíza

Přibližný kurz: 3.60

(zdroj fotky: facebook.com/vflwolfsburgfussball)

další zajímavé články