sobota, 27. 07. 2024

Začínají 4. předkola Ligy mistrů. Lazio vyzve Bayer Leverkusen


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 17. 08. 2015

V tomto týdnu se uskuteční první zápasy 4. předkola Ligy mistrů i Evropské ligy, které nám víceméně napoví konečné složení pohárových soutěží v Evropě. V úterý večer hostí Lazio Řím německý Bayer Leverkusen. Utkání začíná ve 20:45 hodin SEČ.

PREVIEW

I přesto, že hraje Lazio na domácím stadionu, není v tomto duelu jasným favoritem. V přípravě se totiž Italům vůbec nedařilo, když nedokázali vyhrát ani v jednom přípravném utkání. Podlehli třeba i rezervě Sigmy Olomouc 3:2. Své trápení potvrdili i v prvním ostrém zápase sezony, bylo to v italském Superpoháru proti Juventusu. Aktuální mistr ligy měl po celý zápas mírnou herní převahu a využil toho ve druhé půli, kdy se v krátkém čase za sebou trefili Mandzukic a Dybala. Bayer Leverkusen vkročil do nové sezony podstatně lépe než jeho úterní soupeř. Příprava se německému celku vcelku vydařila, čehož dokázal využít v úvodním kole německého poháru i v Bundeslize, která o víkendu začala. V prvním kole Bundesligy narazil na Hoffenheim, který doma porazil 2:1. Hosté se sice ujali velmi brzo vedení, ovšem Leverkusen stačil ještě do poločasu srovnat a dvacet minut před koncem pak rozhodl o prvních bodech. V prvním kole německého poháru (DFB Pokal) si Bayer lehce poradil s týmem Lotte, který hraje až čtvrtou nejvyšší německou soutěž. V zápase hladce zvítězil poměrem 0:3.

NÁZOR

V tomto zápase hovoří pro Lazio pouze výhoda domácího prostředí, protože formu má bezesporu lepší Bayer Leverkusen. Lazio bude muset pro šanci na postup udělat dobrý výsledek, protože v odvetě v Německu to bude mít mnohonásobně složitější.

TIP SPORTWIN.CZ: 0 - remíza

Přibližný kurz: 3.20

(zdroj fotky: facebook.com/bayer04fussball)

další zajímavé články