úterý, 22. 10. 2024

Severočeské derby mezi Jabloncem a Libercem zakončí 4. kolo Synot ligy


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 15. 08. 2015

4. kolo Synot ligy uzavře v neděli večer prestižní severočeské derby mezi domácím Jabloncem, který bude hostit Slovan Liberec. Utkání začíná v 19:15 hodin, sledovat jej můžete na stanici O2 Sport.

PREVIEW

Sázkové kanceláře věří před tímto duelem více domácím z Jablonce, i když letos na tom není Liberec na rozdíl od minulé sezony vůbec špatně. Aktuálně patří Slovanu pátá příčka s pěti body. A to i přesto, že téměř všechny celky okolo něj mají o zápas více. Liberec začal novou sezonu na výbornou a hned v prvním kole si doma poradil s Mladou Boleslaví, kterou přestřílel v poměru 4:2. O týden později zavítal na pražský Eden, kde uhrál se Slavií pouze remízu 2:2. Ve třetím kole rovněž remizoval s pražským klubem, tentokrát s Duklou 1:1. Liberci se daří také na evropské scéně, kde v předkole vyřadil izraelský celek Shmona po dvou výhrách 2:1 (doma) a 0:3 (venku). Jablonec je prozatím v průběhu čtvrtého kola až na devátém místě s celkovým součtem čtyř bodů. V předkole Evropské ligy však prozatím válí, vždyť vyřadil silnou FC Kodaň po senzační venkovní výhře 2:3 v Dánsku. V lize na rozdíl od Liberce už bohužel zaznamenal první porážku. Stalo se tak v minulém kole na půdě Jihlavy (1:0). Předtím ztratil Jablonec body doma s Bohemians 1905, když jenom remizoval 2:2. Zbývá ještě doplnit vítězství nad Příbramí 2:3 z úvodního utkání ligy. Tyto dva celky se v minulé sezoně utkaly celkem třikrát. Dvakrát to bylo v rámci ligy, kde se v obou případech radoval Jablonec (0:1 a 2:0). Do třetice se střetly ve finále ligového poháru, kde byl úspěšnější Liberec. Ten porazil Jablonec až v penaltovém rozstřelu.

NÁZOR

Dalo by se říci, že oba celky jsou v současné době na stejné výkonnostní úrovni. Je tedy těžké tipovat vítěze. Věřím, že půjde o atraktivní zápas a padne v něm alespoň jedna branka na každé straně.

TIP SPORTWIN.CZ: oba týmy dají gól - ANO

Přibližný kurz: 1.65

(zdroj fotky: fcslovanliberec.cz)

další zajímavé články