úterý, 22. 10. 2024

Teplice doma hostí Plzeň. Kdo na Stínadlech uspěje?


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 13. 08. 2015

Páteční předehrávku 4. kola Synot ligy obstará mistrovská Plzeň, která zajíždí na půdu Teplic. Utkání na Stínadlech začíná v 18:30 hodin. Přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

PREVIEW

Teplice jdou do tohoto duelu s lepší výchozí pozicí než Viktoria Plzeň. Tepličtí mají po třech kolech na kontě čtyři body a díky nejlepšímu skóre ze všech čtyřbodových mužstev jim patří solidní šestá příčka. Bod ztrácejí na pátý Liberec. V prvním zápase přišly Teplice doma o výhru nad Sigmou Olomouc až v nastaveném čase, kdy hosté dokázali dvěma brankami srovnat na konečných 2:2. Doma se Slováckem už si Teplice tři body ujít nenechaly – vyhrály poměrem 2:0. Minulé kolo nestačily na Příbram, kde prohrály 3:2. Plzeň má na kontě stejně bodů jako Teplice, ovšem vlivem horšího skóre (4:4) jí patří až desátá pozice v tabulce. Po vyřazení z předkola Ligy mistrů tedy nezačala Plzeň úspěšně ani domácí soutěž. V prvním kole doma přehrála pražskou Slavii 2:1, o týden později však došlo k mírnému překvapení na půdě Dukly. Ta dokázala Viktorii přehrát poměrem 1:0. Před týdnem dokonce zachraňovala domácí remízu se Slováckem (2:2). Stadion na Stínadlech není pro Plzeňské zrovna nejšťastnějším místem. Vyhráli zde naposledy v ligovém utkání v únoru roku 2012. V minulé sezoně se tyto dva celky utkaly celkem čtyřikrát – dvakrát v lize a dvakrát v Poháru České pošty. V poháru prošly do semifinále Teplice, v lize se pak zrodila jedna remíza a také výhra Plzně 1:0.

NÁZOR

Vzájemné zápasy z minulých let naznačují, že Teplice mohou mistrovskou Plzeň skutečně hodně potrápit. Plzeň sice nemá v současné době příliš oslnivou formu, ovšem myslím si, že si s Teplicemi poradí.

TIP SPORTWIN.CZ: 2 – výhra hostí

Přibližný kurz: 2.00

(zdroj fotky: facebook.com/fkteplice)

další zajímavé články