úterý, 22. 10. 2024

Znovuzrozený Liberec bojuje o čelní příčky. Ve 3. kole hostí pražskou Duklu


  • autor: jaromir
  • , vydáno: 09. 08. 2015

V pondělí jsou na programu 3. kola Synot ligy dvě dohrávky. Jednu z nich obstará Slovan Liberec, který bude pod Ještědem hostit Duklu Praha. Utkání začíná v 19 hodin.

PREVIEW

Severočeši prožili úmornou minulou sezonu. I přes kvalitní kádr se jim nedařilo a bojovali o záchranu, která nakonec dopadla šťastně. Na druhou stranu dokázal Slovan vyhrát ligový pohár, díky kterému se kvalifikoval do předkola Evropské ligy. V něm si poradil poměrně lehce s izraelským celkem Kirjat Šmona. V dalším kole přisoudil los v Nyonu Liberci chorvatský Hajduk Split. V lize má Liberec po dvou kolech na kontě čtyři body za výhru 4:2 nad Mladou Boleslaví a remízu 2:2 s pražskou Slavií. Dukla Praha v minulé sezoně dopadla podstatně lépe než její pondělní soupeř Liberec, ovšem vlivem velkých výkonnostních výkyvů obsadila až šesté místo. V přípravných zápasech se Dukle rovněž dařilo, když například porazila slavný Celtic 3:5 či Olympiakos 1:0. Letošní ročník nezačala zrovna dobře, poněvadž v prvním kole nestačila na Slovácko, kterému podlehla divoce 4:3. Před týdnem však toto zaváhání dokonale napravila, když doma dokázala přehrát mistrovskou Plzeň 1:0. Vzájemné zápasy z minulé sezony hovoří pro Duklu. Ta doma přehrála Liberec poměrem 3:1, na severu Čech se zrodila bezbranková remíza. Dukla naposledy vyhrála na stadionu Liberce v ligovém utkání v listopadu roku 2013.

NÁZOR

Myslím, že nás čeká velmi atraktivní utkání. Oba celky vyznávají útočné pojetí hry, takže očekávám poměrně hodně branek. Věřím, že se nakonec bude radovat domácí Liberec.

TIP SPORTWIN.CZ: 1 – výhra domácích

Přibližný kurz: 2.10

(zdroj fotky: facebook.com/FKDuklaPraha)

další zajímavé články