pondělí, 29. 04. 2024

Finále Wimbledonu 2015! Zvítězí Djokovič, nebo překvapí Federer?


  • autor: honza
  • , vydáno: 12. 07. 2015
  • , téma: Tenis

Dlouho očekávané finále mužské dvouhry na Wimbledonu 2015 je konečně tu! Kdo z dvojice Novak Djokovič – Roger Federer se bude radovat?

PREVIEW

V neděli odpoledne se od 15 hodin v Londýně odehraje finále Wimbledonu, kde na sebe narazí Srb Djokovič a Švýcar Federer! Podle sázkových kanceláří je mírným favoritem prvně jmenovaný hráč, nepochybně to ale bude vyrovnaná strhující bitva! Nejprve začneme u srbského tenisty. Ten na úvod porazil Němce Kohlschreibera hladce 3:0, stejně skončily i duely s Nieminenem a Tomicem. Problémy přišly v osmifinále, Djokovič porazil Andersona teprve až v pátém setu! Následně si poradil s Čiličem a v semifinále vyřadil překvapení turnaje Gasqueta (7-6, 6-4 a 6-4). Do finále Wimbledonu postoupil počtvrté za posledních pět let. Jenže nebude to nic jednoduchého! Ve finále vyzve Rogera Federera, který má naprosto fantastickou formu! Wimbledonem prochází bez sebevětších obtíží, ve čtvrtfinále přejel Simona (3:0), stejně dopadl i zápas v semifinále. Soupeřem mu byl Andy Murray. Oba soupeři na sebe narazili v letošním roce celkem třikrát. Dvakrát zvítězil Novak Djokovič (Itálie, USA), jednou se radoval Roger Federer (Spojené arabské emiráty).

NÁZOR

Tady jen těžko tipovat vítěze, po dlouhém váhání se ale přece jen přikláním na stranu Rogera Federera! Ten má momentálně skvělou formu a semifinálový zápas byl jedním z nejlepších v jeho kariéře. Naproti tomu Novak Djokovič až tolik sebejistý není a na Wimbledonu napáchal už spoustu chyb. Podle mě po strhující bitvě nakonec Švýcar dokáže světovou jedničku udolat.

TIP SPORTWIN.CZ: 2 – výhra R. Federera

Přibližný kurz: 2.10

(zdroj fotky: facebook.com/wimbledon)

další zajímavé články