středa, 01. 05. 2024
Caps pronikli do Stanley Cupu. Flyers riskovali, Detroit uspěl až po prodloužení

Caps pronikli do Stanley Cupu. Flyers riskovali, Detroit uspěl až po prodloužení

Poslední tajenka ve Východní konferenci byla rozluštěna. Čtvrtfinále konference si zahrají hokejisté Washingtonu Capitals, kteří zvládli závěrečné utkání na ledě Philadelphie Flyers.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 17. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: Washington Capitals

Reálnou šanci na postup živily ještě čtyři týmy - Detroit Red Wings, Philadelphia Flyers, Washington Capitals a Pittsburgh Penguins. Vše měl ale ve své moci tým okolo Alexandera Ovečkina.

Ruský útočník otevřel v závěrečném utkání základní části svou 31. trefou v sezoně skóre a dal Caps velkou výhodu. Flyers dokázali reagovat, ale v závěrečných minutách potřebovali ještě jednu branku.

Proto sáhli ke hře bez brankáře. Místo tlaku ale přišel rychlý gól z hole T.J. Oshieho, který tak rozhodl o postupu Washingtonu. Detroitu nepomohl ani další obrat, tentokrát na ledě Montrealu. A bez play-off jsou také Tučňáci, kterým již nemůže pomoci ani případná výhra na ledě Ostrovanů.

První kolo Východní konference už tak zná své dvojice. Washington změří síly z New Yorkem Rangers, na Islanders čeká Carolina, Boston se utká s Torontem a Florida v třaskavém souboji prvního kola uvítá Tampu Bay.

další zajímavé články