čtvrtek, 02. 05. 2024
Pardubice vyrovnaly finálovou sérii, hlavní hvězdou Vondráček

Pardubice vyrovnaly finálovou sérii, hlavní hvězdou Vondráček

Hokejisté Pardubic zvládli druhý domácí zápas a finálovou sérii s třineckými Oceláři po vítězství 6:3 vyrovnali. Hrdinou klání se stal dvougólový útočník čtvrté formace Tomáš Vondráček. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 17. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Pardubice konečně našly recept na vynikajícího Ondřeje Kacetla a hostující hvězdu překonaly hned šestkrát. Poprvé se ale skóre měnilo až na startu druhé třetiny, kdy se po střele Sedláka prosadil Pánik.

Hosté reagovali v přesilové hře a dočkal se i druhý hráč, který byl součástí největší jarní výměny, tedy David Cienciala. Pardubice ale opět dokázaly odskočit, tentokrát dokonce na rozdíl dvou branek.

Přesilovou hru zužitkoval střelou z pravého mezikruží Radil, následoval jej obránce Čerešňák střílející od modré. Ani dvougólový náskok ale favoritovi nevydržel.

Už za necelé tři minuty snížil Helewka a po dalších třiačtyřiceti vteřinách vyrovnal Libor Hudáček. Ke slovu se ale následně dostalo duo Mandát - Vondráček. Prvně jmenovaný si připsal dvě asistence a Tomáš Vondráček dvě branky. Přitom právě domácí útočník, který ještě nedávno hostoval ve Vítkovicích, znovu odehrál v dresu favorita nevelkou porci minut, konkrétně 11 minut a 48 vteřin. Méně odehrál už pouze Adam Musil.

Díky jeho trefám už si ale Pardubice duel ujít nenechaly. V samotném závěru se dočkal ještě Martin Kaut, který dvě minuty před koncem využil přesilovou hru pěti proti třem. Dynamo tak rozstřílelo Třinec poměrem 6:3 a je zpátky ve hře o Masarykův pohár.

další zajímavé články