čtvrtek, 02. 05. 2024
Matthews vyhlášen hlavní hvězdou týdne. Zítra se pokusí završit sedmdesátku

Matthews vyhlášen hlavní hvězdou týdne. Zítra se pokusí završit sedmdesátku

Útočník Toronta Maple Leafs Auston Matthews byl vyhlášen nejlepším hráčem za uplynulý týden NHL. V tom posledním poté může dovršit hranici sedmdesáti branek.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 15. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: Toronto Maple Leafs

O majiteli Maurice Richard Trophy pro letošní ročník National Hockey League je už delší dobu jasno. Auston Matthews se navíc může zapsat do historie této soutěže, neboť sedmdesát branek vstřelilo v základní části jen osm hokejistů.

Matthews může být devátý. Jako první se v ročníku 70/71 dočkal Phil Esposito. Následovali ho Wayne Gretzky, Jari Kurri, Mario Lemieux, Bernie Nicholls, Brett Hull, Alexander Mogilny a Teemu Selanne.

Naposledy se ale posledně dva zmínění z tohoto počinu radovali v sezoně 1992/93, tedy před jednatřiceti lety. Matthews bude mít příležitost tento milník zdolat z noci z úterý na středu, kdy Toronto bude hrát na ledě Floridy.

Matthews navíc nastoupí jako čerstvě jmenovaný hráč týdne. Americký útočník se trefil ve všech čtyřech zápasech a k pěti trefám přidal i dvě asistence. Poslední dva duely nicméně Javorové listy prohrály.

další zajímavé články