středa, 01. 05. 2024
Neuvěřitelný Třinec! Gólem vteřinu před koncem odvrátil konec a zajistil si sedmé utkání

Neuvěřitelný Třinec! Gólem vteřinu před koncem odvrátil konec a zajistil si sedmé utkání

Štěstí, nebo mistrovská mentalita? Můžeme tomu říkat jakkoliv. Třinečtí Oceláři každopádně odvrátili i třetí mečbol Sparty a vynutili si rozhodující sedmé utkání. Vítězství 2:1 po prodloužení se ale rodilo neuvěřitelným způsobem. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 11. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

Od prvních minut se hrály taktické šachy. Ani jeden z týmů nechtěl udělat žádnou chybu a k vidění tak moc šancí nebylo. A ani vyloučení, za úvodní dvě třetiny nebyl k vidění jediný dvouminutový trest.

Ve třetí třetině vše odstartoval Ondřej Najman. Při rozehrávce chyboval Šenkeřík, Kousal našel zmíněného Najmana a Kacetl poprvé kapituloval. Následně se nechal vyloučit Hudáček, ale Sparta jedinou přesilovou hru v utkání nevyužila.

A tak přišel naprosto neuvěřitelný trest. Dvě desetiny před koncem utkání už se Sparta viděla ve finále, střelou z nulového úhlu ale Kováře překvapil Voženílek a poslal šesté semifinále do prodloužení.

I v něm byli šťastnější domácí. Po střele Adámka od modré vložil do jeho pokusu hůl Cienciala a vynutil si tak sedmé rozhodující střetnutí. To se odehraje v Praze v sobotu už ve třináct hodin.

A je naprosto jisté, že po tomto závěru bude ve výrazné psychické výhodě úřadující mistr. 

další zajímavé články