středa, 01. 05. 2024
Play-In NBA: Dál jde Lakers, brzký konec pro Curryho a spol.

Play-In NBA: Dál jde Lakers, brzký konec pro Curryho a spol.

NBA má za sebou první zápasy postupového play-off, tedy play-in. Basketbalisté Los Angeles Lakers uspěli na palubovce New Orleans a postupují dále. To Pelikání budou muset zabojovat v dalším kole proti Sacramentu Kings. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 17. 04. 2024
  • , téma: Basketbal
  • , zdroj fotky: Los Angeles Lakers

Čtyřicet bodů nasázel Zion Williamson. Přidal jedenáct doskoků a pět asistencí, ani to ale k postupu do čtvrtfinále Západní konference nestačilo. Basketbalisty Los Angeles Lakers opět táhl LeBron James, jenž k třiadvaceti bodům přispěl hostům také devíti doskokům a stejným počtem asistencí.

Lakers si ale zahrávali. Ve druhé čtvrtině se dostali do vedení a v té třetí odskočili až na osmnáct bodů. V poslední dvanáctiminutovce si ale nechali skóre dorovnat, přesto nakonec zvítězili 106:110 a čtvrtfinále konference je nemine.

Šanci každopádně ale stále mají i Pelikáni, kteří se v boji o druhé postupové místo utkají se Sacramentem Kings. Golden State Warriors vedlo jen v samotném úvodu, poté už na domácího favorita nestačilo.

Dvaatřicet bodů nasázel Keegan Murray, šestnáct bodů, dvanáct doskoků a sedm asistencí přidal Domantas Sabonis, hlavní hvězda Králů. Sacramento nakonec zvítězilo pohodlně o čtyřiadvacet bodů a nadále živí své šance na play-off. 

další zajímavé články