čtvrtek, 02. 05. 2024
Historický obrat dokonán! Třinec vyhrál i čtvrtý zápas v řadě a je ve finále

Historický obrat dokonán! Třinec vyhrál i čtvrtý zápas v řadě a je ve finále

Neuvěřitelně rozuzlení mělo semifinálové klání mezi Spartou a Třincem. Sedmý duel série rozhodli hosté až ve čtvrtém prodloužení a po historickém obratu si tak zahrají o pátý titul v řadě!


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 14. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

Sparta měla do sedmého utkání lepší start a už v 5. minutě dostal puk do hostující svatyně Jakub Krejčík. Jenže za sedm minut nesmyslně fauloval Irving a Adam Helewka z přesilové hry srovnal.

Domácí udeřili opět na startu druhé části, když faul Smithe potrestal svou druhou trefou Krejčík. Sparta byla aktivnější i v dalším průběhu duelu, jenže náskok zvýšit nedokázala.

A tak stejně jako v minulém utkání přišel trest v poslední minutě. Při vyloučení Mozíka a hře bez brankáře se před prázdnou bránou ocitl Marko Daňo a poslal zápas do téměř nekonečného prodloužení.

V první části nastavení měli více ze hry Oceláři, ale skvělý výkon předváděl Kovář. Na opačné straně se v dalších nastavených dvacetiminutovkách několikrát zaskvěl Kacetl.

Sparta měla několik stoprocentních příležitostí na postup, ale nevyužila ani jednu. Ve 122. minutě tak Adámek poslal puk na před brankou zcela volného Miloše Romana, který rozhodl o dokonání historického obratu. 

Třinec jako první tým v historii play-off otočil sérii z 0:3 na zápasy a ve finále vyzve vítěze základní části z Pardubic. Usilovat zároveň bude o pátý titul v Tipsport extralize v řadě. 

další zajímavé články