středa, 01. 05. 2024
Raphinha udeřil proti PSG i potřetí. Do semifinále ale jde pařížský velkoklub

Raphinha udeřil proti PSG i potřetí. Do semifinále ale jde pařížský velkoklub

Když Raphinha ve 12. minutě otevřel skóre odvetného čtvrtfinálového duelu proti PSG, zdálo se, že Barcelona konečně projde do semifinále. Vše ale změnil moment z 29. minuty. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 16. 04. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: FC Barcelona

Po pravé straně unikl ve 12. minutě Lamine Yamal a Raphinha se štěstím otevřel skóre odvetného čtvrtfinálového klání proti Paris St. Germain. V té chvíli měla Barcelona dvoubrankový náskok a navíc fanoušky v zádech.

Vše ale změnila 29. minuta, kdy po levé straně předběhl Arauja Barcola. Araujo jej zastavil nedovoleně a od rozhodčího Kovacse inkasoval červenou kartu. Xavi ze hry stáhl Yamala, do přestávky ale bylo srovnáno.

Přízemní centr Barcoly našel Dembélé a propálil Ter Stegena. Po pauze navíc brzy udeřil Vitinha a s katalánským velkoklubem bylo zle. Za další dvě minuty musel z domácí střídačky odejít Xavi, který za nesportovní chování viděl červenou kartu.

Další a definitivní rána přišla o další dvě minuty později. Cancelo v pokutovém území fauloval Dembélého a Kylian Mbappé z penalty poslal PSG do semifinále. Barcelona si sice ještě dokázala vypracovat tlak, výsledkem byl ale protiútok a druhá trefa francouzského útočníka.

PSG je tak v semifinále, kde vyzve Borussii Dortmund. Německý celek na své půdě porazil Atlétiko Madrid 4:2 a mezi čtyřmi nejlepšími týmy Evropy je poprvé od roku 2013.

další zajímavé články