středa, 01. 05. 2024
Palmer čtyřmi góly rozstřílel Everton a je nejlepším střelcem Premier League

Palmer čtyřmi góly rozstřílel Everton a je nejlepším střelcem Premier League

Anglický ofenzivní záložník Cole Palmer pokračuje v senzačních výkonech. V dohrávce 33. kola proti Evertonu nasázel čtyři branky a společně s Erlingem Haalandem je nejlepším kanonýrem Premier League. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 15. 04. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: Chelsea Football Club

Chelsea rozdrtila Everton na Stamford Bridge poměrem 6:0 a zůstává na deváté pozici ligové tabulky. K drtivému vítězství nejvíce přispěl Cole Palmer, letní ofenzivní posila z Manchesteru City.

Palmer už během úvodních devětadvaceti minut vstřelil hattrick, čtvrtou branku poté přidal v 64. minutě z pokutového kopu. Další dvě branky obstarali Nicolas Jackson a střídající obránce Alfie Gilchrist.

Ten ve svých dvaceti letech zaznamenal svou první branku za Blues v kariéře. Zpět ale k hlavní hvězdě utkání. Palmer má aktuálně fantastickou formu, v posledních pěti ligových duelech nasázel deset branek a neskóroval jen proti Sheffieldu United. 

Zároveň se tak vyrovnal Erlingu Haalandovi na čele kanonýrů v anglické soutěži. Stejně jako norský útočník má dvacet zásahů, vede ale díky vyššímu počtu asistencí. Už jen jedna mu schází k dvoucifernému počtu. 

další zajímavé články