čtvrtek, 02. 05. 2024
Liverpool v troskách. Bergamo na Anfieldu rozdrtilo favorita a nakročilo k postupu

Liverpool v troskách. Bergamo na Anfieldu rozdrtilo favorita a nakročilo k postupu

Čtvrtfinále Evropské ligy bude pro Liverpool v letošní sezoně zřejmě maximem. Na Anfield Road totiž favorit naprosto selhal a Atalanta díky vynikajícímu ofenzivnímu výkonu zvítězila jasně 0:3.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 11. 04. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: Atalanta Bergamo

Do čtvrtfinále Evropské ligy vstoupily lépe AS Řím, Benfika Lisabon a také Leverkusen. Ve všech třech duelech je ale vše otevřené. To mezi Liverpoolem a Atalantou Bergamo je, zdá se, rozhodnuto.

Pokud ale hádáte jednoznačné vítězství domácího favorita, jste na velkém omylu. Reds na Anfieldu naprosto selhali, umožnili Atalantě tři zásahy a jsou prakticky ze hry o cennou trofej.

První varování přišlo pro svěřence Jürgena Kloppa už ve třetí minutě, Pašalič ale zblízka napálil obličej Kellehera. Na opačné straně měli velké příležitost Mac Allister, Núňez a Elliott. Posledně jmenovaný orazítkoval při jednom břevno a tyčku, stav ale zůstal nezměněn.

A jelikož Reds své šance nevyužili, přišel trest. Ve 38. minutě našel Zappacosta skvělou přihrávkou Scamaccu a dva bývalí hráči Premier League se postarali o vedoucí trefu italského klubu.

Klopp o pauze udělal hned tři změny, ale očekávaný výsledek nepřišel. Naopak. Po hodině hry podruhé udeřil Scamacca a sedm minut před koncem završil debakl Liverpoolu Mario Pašalič, který dokonale zužitkoval obranné nečinnosti domácích.

Za domácí se sice krátce před trefou Pašaliče trefil střídající Salah, v době přihrávky ale nabíhal z těsného ofsajdu. Liverpool tak doma senzačně podlehl Atalantě 0:3 a postup do semifinále se s největší pravděpodobností v případě družiny Jürgena Kloppa konat nebude. 

další zajímavé články