středa, 01. 05. 2024
Barcelona i díky jedenácti bodům Veselého udolala Real Madrid. Ten tak přišel o první pozici

Barcelona i díky jedenácti bodům Veselého udolala Real Madrid. Ten tak přišel o první pozici

Basketbalisté Barcelony v hlavním šlágru 28. kola ACB ligy porazili vedoucí Real Madrid 85:79 a zůstávají na třetí pozici tabulky. To Madrid přišel o první místo, které převzala Málaga.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 04. 2024
  • , téma: Basketbal
  • , zdroj fotky: Barca Basket

Real Madrid vstřelil na palubovce Barcelony rychlé dva koše, otěže duelu ale následně převzali domácí. Ještě v první čtvrtině se dostali až do osmnáctibodového vedení a ve druhé čtvrtině se dostala Barca na 21 bodů náskoku.

Po změně stran přesto nastalo drama. Madrid potvrzoval pozici mírného favorita šlágru a brzy snížil až na tři body. Vyrovnat ale nedokázal a domácí tak po vítězství 85:79 zůstávají třetí.

Velmi dobré utkání odehrál Jan Veselý. Český pivot zaznamenal jedenáct bodů, osm doskoků a dvě asistence. Na začátku duelu byl vidět také rozehrávač Tomáš Satoranský, autor tří bodů, pěti doskoků i pěti asistencí.

Co se Madridu týče, ten prohrál třetí soutěžní utkání v řadě a po dvou prohrách v ABC lize přišel o vedoucí pozici. Tu převzala Unicaja Málaga, která po domácí prohře s Realem v polovině března úspěšně zvládla tři ligová klání za sebou. 

další zajímavé články