středa, 01. 05. 2024
Krejčí si zahrál proti Dončičovi. Zaznamenal čtyřbodovou akci, jeho Atlanta ale prohrála

Krejčí si zahrál proti Dončičovi. Zaznamenal čtyřbodovou akci, jeho Atlanta ale prohrála

Po návratu Jalena Johnsona se Vít Krejčí už podruhé v řadě posadil na lavičku. Český basketbalista ale přesto nadále dostává slušnou porci minut. Nejinak tomu bylo i v nočním utkání na palubovce Dallasu Mavericks.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 05. 04. 2024
  • , téma: Basketbal
  • , zdroj fotky: Atlanta Hawks

Hned v prvním utkání po návratu nasázel Jalen Johnson osmadvacet bodů, přidal čtrnáct doskoků a díky jedenácti asistencím zaznamenal při domácí výhře nad Detroitem triple-double.

I proti Dallasu Mavericks tak Vít Krejčí začal pouze na lavičce, přesto od kouče Snydera obdržel solidních patnáct minut. Při jeho působení na palubovce jeho tým vyhrál sekvenci hry o dva body. Přidejme také statistiku Johnsona, který v této kolonce nasbíral -11.

Krejčí se tentokrát dostal k jediné střele za tři body, kterou zužitkoval. Byl při ní navíc faulován a proměněnou šestkou tak dosáhl čtyřbodové akce. K ní přidal tři asistence a dva doskoky.

Dallas byl ale nad síly týmu, ve kterém působí jediný český zástupce v NBA. Luka Dončič nasázel pětadvacet bodů a zaznamenal také dvanáct doskoků a osm asistencí. Nejlepším střelcem při výhře 109:95 byl tentokrát Kyrie Irving s šestadvaceti body. 

další zajímavé články