čtvrtek, 02. 05. 2024
Problémy Nadala nekončí. Odhlásil se z Monte Carla

Problémy Nadala nekončí. Odhlásil se z Monte Carla

Jedenáctkrát se Rafael Nadal radoval z vítězství na podniku Masters v Monte Carlu. Je ale dost možné, že si na tomto turnaji už nikdy nezahraje. Minimálně letos se tak nestane. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 04. 04. 2024
  • , téma: Tenis
  • , zdroj fotky: Rafael Nadal

"Po sportovní stránce je to pro mě velmi těžká chvíle. Bohužel Vám musím oznámit, že nebudu hrát v Monte Carlu. Mé tělo mi to prostě nedovolí," napsal Rafa Nadal na svůj instagramový účet.

"I když pracuji tvrdě každý den a se vší vůlí vynakládám maximální úsilí, pravdou je, že hrát nemohu. Ani netušíte, jak těžké to pro mě je, že nemohu na tomto turnaji hrát," pokračoval dále elitní španělský tenista, který má v posledních letech výrazné zdravotní potíže, nejen se svými bolavými koleny.

"Jediné, co mohu, je přijmout tuto situaci, udržet zdravou mysl a věřit, že se věci zlepší. Ještě jednou všem děkuji za veškerou podporu a přání všeho nejlepšího," uzavřel majitel dvaadvaceti grandslamů.

V Monte Carlu triumfoval hned jedenáctkrát a je samozřejmě rekordmanem tohoto turnaje, který se každoročně hraje v rámci série Masters. Ve hře ale nyní není Nadal od lednového podniku v Brisbane.

Na kurtech se naposledy objevil v březnu, když v Las Vegas odehrál zajímavý zápas s krajanem Carlosem Alcarazem. S ním po exhibiční, ovšem úchvatné bitvě nakonec prohrál.

další zajímavé články