sobota, 18. 05. 2024
Do první ligy se vrací Chomutov. Havířovská pohádka je u konce

Do první ligy se vrací Chomutov. Havířovská pohádka je u konce

Obě pohádky končí, ovšem pouze ta chomutovská šťastně. Piráti se po dlouhých pěti letech vrací do Chance ligy, tedy druhé nejvyšší české soutěže. Havířov se svého návratu nedočkal, ve finálové sérii nezvládl tři ze čtyř domácích zápasů. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 29. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: Tomáš Dvořák

Do rozhodujícího sedmého klání lépe vstoupili hosté a skóre mohli otevřít na začátku desáté minuty. Po faulu Vosáhla bylo nařízeno trestné střílení, které ale kapitán Pirátů Viktor Hübl neproměnil.

Jako první tak udeřili domácí. V přesilové hře se do puku opřel Tomáš Franek a přiblížil Havířov první lize. V závěru třetiny ale AZ nedokázal odpravit kotouč ze své třetiny a přišel trest. Střelu Ulrycha šikovně tečoval Hübl a srovnal stav.

V úvodu druhé dvacetiminutovky udělal obrovskou chybu Kadeřávek a Jiří Tvrdý ji přesnou přízemní ranou dokázal zužitkovat. Havířov šel ale následně do dalšího oslabení. Chomutov přesilovku sice nevyužil, ovšem sedm vteřin po ní vypálil Filip Eliáš a opět srovnal.

Za dalších sedm minut mohl Havířov znovu do vedení, místo toho ale inkasoval rozhodující branku. Mála vystřelil, Jouza šikovně tečoval a puk propasíroval za záda jinak bezchybného Šimonů.

V závěrečné části se Havířov zkoušel dostat k vyrovnání. Dostal jednu příležitost v přesilové hře, tu ale brzy zrušil Bednář, který za nedovolené bránění inkasoval poměrně sporné dvě minuty.

Ve hře bez gólmana se domácí před početnou návštěvou (4563 diváků) a skvělou atmosférou dostali ke dvěma solidním šancím, gólman Petrásek už ale puk za svá záda nepropustil. Chomutov byl v sedmém utkání lepším týmem a nakonec tak postupuje do Chance ligy.

AZ Havířov v domácím prostředí prohrál tři ze čtyř zápasů a v příští sezoně tak opět bude působit ve třetí nejvyšší české soutěži. Přesto po letošním ročníku má rozhodně na čem stavět.

další zajímavé články