neděle, 19. 05. 2024
Ovečkin vyhořel. Poprvé v kariéře nezaznamenal v play-off jediný bod a Caps končí

Ovečkin vyhořel. Poprvé v kariéře nezaznamenal v play-off jediný bod a Caps končí

Hokejisté Washingtonu Capitals jsou prvními vyřazenými z boje o letošní Stanley Cup. Caps prohráli s New Yorkem Rangers čtyřikrát v řadě, kapitán Alexander Ovečkin navíc zcela vyhořel.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 29. 04. 2024
  • , téma: Hokej
  • , zdroj fotky: Washington Capitals

V závěru základní části National Hockey League se Alexander Ovečkin vrátil do vynikající střelecké formy a právě jeho výkony výrazně pomohly Washingtonu do play-off.

V něm ale Caps narazili na vítěze Prezidentovy trofeje New York Rangers. A právě jezdci s týmem okolo ruského kanonýra pořádně zatočili. Ovládli všechny čtyři zápasy a Washingtonu dovolili jen sedm branek.

Alexander Ovečkin přitom vyšel střelecky naprázdno. A co víc, vyšel naprázdno i bodově, což se mu stalo poprvé v dlouhé kariéře. Během přesilových her týmu strávil na ledě přes 28 minut, během nich si ale připsal pouhé tři střely mezi tři tyče.

Caps tak končí v play-off jako první a do příští sezony budou muset provést několik změn. Jisté ale je, že u těchto změn bude i kapitán týmu, který by už v následujícím ročníku rád překonal historický rekord Waynea Gretzkyho.

další zajímavé články